Avfallshåndtering

Styret har tidligere påpekt viktigheten av å sortere, og håndtere avfall på en fornuftig måte. Likevel ser det ut som om dette er i ferd med å skli litt ut.

Containeren som står ved bommen, er til vanlig husholdningsavfall.
Vanlig husholdningsavfall, er matrester, tomme melkekartonger, hermetikkbokser osv. Kort og godt ting som dere kan kaste i søppelkassen hjemme.

Det er definitivt ikke: Vinduer, takrenner, en gammel vask, gamle dasser, (med eller uten innhold), gamle fritidsbatterier, oljefat, materialer (gjelder både impregnerte og ikke impregnerte), gamle møbler, gamle senger, gamle madrasser, og masse andre ting som er kastet i containeren. Undertegnede påstår ikke at alt ovennevnte er kastet av medlemmer i foreningen, da også andre hytteeiere har tilgang til containeren, men noe av det vet jeg kommer fra vårt område.

Konsekvensene for oss andre, er at vi ikke kommer til med lovlig avfall, og kanskje må ta med søppelposen hjem. En annen konsekvens kan være at hele ordningen med container i området opphører. Flere av oss har også sett at søppel som ikke kommer ned icontaineren pga plassmangel, blir veldig atrraktiv for dyr/ fulger etc, og blir spredt i området rundt containeren.

For de av de dere som lurer på hva som er alternativet?
I Flå, ved Roppemoen industriområde er det et flott avfallsmottak med sortering. Det kan hende at det koster noe å levere enkelte ting, som f.eks. impregnerte materialer, men det er uansett veldig enkelt. Dette mottaket tror jeg er åpent hver dag t.o.m. lørdag.
Det er også mulig å levere i Sokna. Ved sandtaket på venstre side når vi kjører innover fra Sokna er det et avfallsmottak. Her er det åpent tirsdag og torsdag i oddetallsuker, og tirsdag, torsdag og lørdag i partallsuker. Også her kan det hende dere må betale litt, hvis dere kommer med spesielt vanskelig avfall, men det er småpenger.

Siste alternativet er å ta det med hjem, og levere søppelet andre steder.

Er det noen som er uenig i min lille ytring, send klage til styret. Er dere enig, forhold dere rolig.

mvh Bjørn R. Jensen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s